Антицелулитните терапии у нас и по света

При всяко лечение на целулит, първо съществено важно нещо е изследването на причините за появата му. Това се извършва преди започването на каквато и да е антицелулитна терапия. Запознаем ли се с причините за целулита, следващата стъпка е изборът на подходящата антицелулитна процедура. Най-добре е да се комбинират различни видове процедури. Време е да се въоръжите с голямо търпение, средства и време. До момента у нас най-ефективни и предпочитани са антицелулитните терапии, съчетани с правилния антицелулитен крем.

Най-ефикасните антицелулитни терапии у нас и по света са:

Йонизационните антицелулитни терапии: Това е един от най-ефикасните методи за премахване на целулита. Как работи? Пуска се ток в кожата и чрез него се вкарват специални съставки, които разбиват целулитната маса.

Компреси и масажи с водорасли. Компресите и масажите с водорасли са често използвано средство за борба с целулита. Как работи този метод? Компрес от затоплени водорасли се поставя върху проблемните зоните на тялото, засегнати от целулита. Тези места се облъчват с инфрачервени лъчи, което засилва кръвообращението. Водораслите се използват за тази терапия, заради ценния им състав от микроелементи, минерални соли, белтъчини и витамини.

Пневматични ботуши. Краката се обвиват в специални надуващи се „ръкави“. Те пристягат краката, след което се отпускат. Когато прасецът е пристегнат, бедрото е отпуснато.После това се случва на обратно. Така се изтласква кръв и лимфа. Така те не се застояват в кръвоносните съдове на краката.

Охлаждащ лосион. Този охлаждащ лосион е направен на базата на камфора. Засегнатите от целулита области се налагат с компреси, които са напоени с лосиона. Когато лосионът се изпари напълно, компресите се махат. Лосионът понижава температурата на тялото и активизира кръвната и лимфната циркулация на тялото.

Тангерторна баня с водорасли. Тангерторната баня е вана със специално устройство в нея. Ваната се пълни с хладка морска вода или с обикновена вода, която съдържа специални съставки. Устройството раздвижва водата и се появяват мехурчета. Те от своя страна раздвижват лимфата и кръвта в тялото, което помага за намаляването на целулита.