Как да запазим батерията на таблета ни?

Таблетите са изключително популярни мобилни устройства. Те са популярни с дълъг живот на батерията. Това е и причината таблетите с най-издръжлива батерия да са по-предпочитани от феновете на подобни устройства.

Повечето батерии на таблети, които се предлагат на пазара издържат не повече от 8-10 часа. Затова и параметрите на батерията много рядко повлияват на избора на таблет. Ако батерията издържа 8 или 10 часа обаче, това е напълно достатъчно за притежателите на таблети, тъй като те не нямат нужда от повече време преди да се приберат вкъщи и да презаредят ‘джаджите’ си.

Можем ли да направим нещо, когато имаме нужда от таблета си в извънредна ситуация и зараядът на батерията му е нисък? Пред Вас са няколко помощни идеи, които биха Ви помогнали да запазите заряда на батерията на Вашия таблет.
таблет
Спрете 3G функцията на таблета. Обикновено ‘умните телефони’ се нуждаят от мобилни данни повече от таблетите. И таблетите и смартфоните са притежават WI-Fi връзка, но често те използват 3G или 4G функциите на устройството, особено ако използват услугите за интернет на мобилния доставчик. Изключвайте 3G-то на таблета си или се опитайте да компенсирате през Wi-Fi.

Спрете GPS-а.
GPS-а изтущава прекалено много батериите на таблетите и смартфоните. Опитайте се да използвате тази функция, единствено когато имате реална нужда от нея. Също така изключете всички останали функции, които не използвате в момента и от които не се нуждаете.

Деактивирайте приложенията във ‘фонов режим’.
Приложенията във фонов режим, са тези, които са един вид минимизирани, т.е те не се виждат, но работят наред с другите приложения. Тези скрити приложения използват огромно количество енергия, което се отразява на батерията.

Намалете светлината на дисплея.
Дисплеят, черпи голямо количество енергия. Почти толкова, колкото черпят и приложенията. Ето защо е хубаво да намалите яркостта на дисплея. Това несъмнено ще удължи живота на батерията на Вашия таблет.