Аминокиселината глутамин и отраженията й върху организма

Глутаминът е една много важна аминокиселина, която засилва горенето на мазнини преди и по време на тренировка. Тази аминокиселина значително засилва метаболизма, когато мускулите Ви почиват. Глутаминът има още една важна функция: да защитава имунната Ви система. Той възстановява мускулите Ви и Вие тренирате с по-малко болки в мускулите. Глутаминът увеличава секрецията на хормона на растежа и така той изгаря мазнините в организма. Глутаминът е аминокиселината, която се съдържа в най-големи количества в организма Ви? Ето защо глутаминът трябва да се приема не единствено с храненията, но и с хранителни добавки.
хранителни добавки
Съдържанието на аминокиселината глутамин се отразява значително върху килограмите Ви. Глутаминът подобрява фитнес формата Ви и здравето на организма Ви. Каква е функцията на глутамина спрямо цялото тяло? Тази аминокиселина има положителен ефект върху мускулите, черния дроб, хранителния тракт, мозъка и имунната система. Количеството глутамин в организма се изчерпва много бързо, особено при бодибилдерите. Това води до чести неочаквани настинки и болести. Затова трябва да приемате допълнително глутаминови хранителни добавки. Те засилват силата на организма Ви и намаляват загубата на мускулна маса. Глутаминът също намалява пагубните ефекти на кортизола, което го превръща в задължителна хранителна добавка на хората с хроничен стрес. Ако имунитетът Ви е отслабнал след поредната настинка, приемайте глутамин, тъй като приемът му има свойството да възстановява организма.

Ако желаете да свалите излишни килограми или да стегнете мускулите си, глутаминът е хранителната добавка, която непремено трябва да си купите. Тя ще Ви помогне да постигнете невероятни резултати и да сте доволни от себе си.